Google, Skybox'ı satın alacak

Google, Skybox görüntüleme firması için 500 milyon dolar ödeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - Google firması, Skybox görüntüleme firmasını 500 milyon dolara satın alacak.  

Amerikan internet devi Google'un, havadan fotoğraf çekmek ve dünyanın uzak alanlarına online erişim sağlamak için uydulara kendi filosunu göndermek amacıyla, Skybox Imaging firmasını 500 milyon dolara satın alacağı bildirildi.  

100 kişinin çalıştığı Skybox firması, girişim sermayesini 91 milyon dolara yükseltmişti. 

Google'un CEO'su Larry Page, satın almayla ilgili, Skybox'ın Google için yeni bir ''Aya yolculuk'' olabileceğini ifade etti. 

DigitalGlobe ve Astrium firmaları dahil binden fazla kaynaktan ek malzeme sağlamayı planlayan Google'un, halihazırda yörüngede olan Skybox'ın uydusunu kullanarak, dijital haritalardaki görüntülerin kalitesini ve yakınlığını artırmayı amaçladığı bildirildi.  

Google'un satın alma anlaşmasının geçerli olması için, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi ve Federal İletişim Komisyonu tarafından da onaylanması gerekiyor.  

California eyaletindeki Silikon Vadisi kenti Mountain View'de 5 yıl önce kurulan Skybox firması, Google'un genel merkezine yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

 Arama motoru ve e-posta hizmeti sunan teknoloji devi Google, harita ve mobil cihazlar dahil yeni pazarlara açılarak varlığını daha da büyütmek için 250 milyon dolarlık şirket satın alma yöntemine başvurdu. 

Yıllık geliri 55 milyar doları bulan Google, gelirinin önemli bir bölümünü internet reklamlarından elde ediyor.