Görev süresi bugün doluyor

TMSF Başkanı Gül'ün yerine yerine halen ikinci başkan olarak görev yapan Abdullah Demiröz'ün atanabileceği ifade ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDDK ile TMSF başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görev süreleriyle ilgili mevzuat hazırlıkları sürerken, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün de görev süresi bugün doluyor. Gül'ün yerine halen ikinci başkan olarak görev yapan Abdullah Demiröz'ün atanabileceği ifade ediliyor.

Daha önce eğitim sisteminin kesintili olarak 12 yıla çıkarılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifine eklenen, üst kurul başkan ve üyelerinin görev süreleriyle ilgili düzenleme, teklif kapsamından çıkarılarak ayrı bir teklif ile gündeme getirilecek. Ancak bu arada halen göre yapan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ile BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in de görev süreleri dolmak üzere.

Gül ile birlikte kurul üyesi Rasih Muhammet Danış'ın görev süresi de yarın sona erecek. Kulislerde Gül'ün yerine ikinci başkan olan Abdullah Demiröz'ün atanacağı konuşuluyor. Düzenleme yetişir ve Şakir Ercan Gül yeniden atanırsa bu görevde en fazla 2 yıl kalabilecek. Aynı şekilde BDDK Başkanı Bilgin de yeniden atanırsa en fazla 1 yıl Başkan olarak çalışabilecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan daha önce yaptığı açıklamada, TMSF Başkanı'nın tekrar atanıp atanmamasıyla ilgili hukuki boşluk olduğunu belirterek, Başbakanlık bünyesinde konuyu açıklığa kavuşturacak bir çalışma yapılacağını söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir