Goto yarın İş Sanat'ta konser verecek

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Ryu Goto,İş Sanat'taki konserinde Beethoven'ın eserlerine de yer verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geyre Vakfı yararına düzenlenen konser nedeniyle İstanbul'da bulunan dünyaca ünlü keman sanatçısı Ryu Goto, "Genetik anlamda normalim. Ancak kemanın nasıl çalınacağını öğreten ve bu konuda bana rehberlik edenler vardı. Bu anlamda özel bir yeteneğe sahip değilim" dedi. Yarın akşam İş Sanat'ta vereceği konser öncesi Geyre Vakfı tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan sanatçı, konserde Beethoven'ın eserlerine yer vereceğini ifade etti.  

Konuşmasında, ilk kez 2011 yılında Japonya Başkonsolosluğu'nun davetiyle konser vermek üzere İstanbul'a geldiğini söyleyen Goto, İstanbul'un Ortadoğu, Asya ve Avrupa kültürlerini birarada barındıran, çok kültürlü bir şehir olduğunu, bu nedenle yeniden İstanbul'a gelmekten çok mutlu olduğunu kaydetti. 

Hakan Sensoy yönetimindeki Filarmonia İstanbul ile müzikseverlerin karşısında olacak olan keman sanatçısı, konserde Beethoven'ın keman konçertosunu çalacağını söyleyerek, "En sevdiğim ve muhtemelen en iyi çaldığım eser olduğu için, yarın akşam bunu çalacağım" dedi.  

Konser öncesi yapacağı provaya Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerini davet eden, ayrıca keman öğrencilerinin bir derslerine girerek onlarla sohbet etmek isteyen Goto, müzikte yetenekli gençlere de burs vererek destek oluyor.  

Afrodisias Antik Kenti'nin korunmasına ve gelişmesine yardımcı olmak amacıyla 1987 yılında kurulan Geyre Vakfı'nın daveti ile İstanbul'a gelen sanatçı, uluslararası müzik otoriteleri tarafından yüzyılın en kabiliyetli violonistleri arasında gösteriliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir