Gözaltına alınanlardan 22'si adliyeye sevk edildi

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 22'si adliyeye sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 22'si adliyeye sevk edildi.

Emniyeti'teki paralel yapı iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 75 kişi için ek gözaltı süresi alındı. Öte yandan operasyon kapsamına gözaltına alınanlardan bazıları sabaha karşı sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne götürülen polislere önceki günün aksine kelepçe takılmadığı görüldü. Gözaltına alınan polislerin kısa açıklamalar yapmalarına da izin verildi. 

İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A.'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli, sabaha karşı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

Yurt A.: Bu gece kelepçeler yok 

Yurt A, hastane girişinde basın mensuplarının Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Herkese hayırlı geceler. Kadir Geceniz de hayırlı olsun. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki tüm mazlum Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Bu gece görüyorsunuz siyasi algı oluşmadığı için kelepçeler yok. Kelepçesiz bir gece. Halbuki kaçma ihtimalim o zaman da yoktu. Çünkü kendim teslim olmuştum" dedi. 

Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri hastane çıkışında ekip aracına bindirilirken, "Hırsıza 'sus' demek suç olmuş, bunu öğrendim" ifadesini kullandı. 

İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım A. ise hastaneden çıkarken, "Yeni sistem test edilmek amacıyla alındık" dedi. 

"Kahrolsun zalimler"

Emniyet Amiri Gafur A. da, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarının Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyorum. Özellikle dünyada Filistin başta olmak üzere, tüm mazlum insanlar için, zulme uğrayan arkadaşlar ve insanlar için dua ediyoruz. Yüce Türk milletimizin de dua etmesini istiyoruz. Hepinizin kandili mübarek olsun. Kahrolsun zalimler" diye konuştu. 

Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri, "Yasal olmayan her şeyi yaşıyoruz. Bu çok acayip" ifadesini kullanırken, bir başka şüpheli ise "İşte size bir tiyatro sahnesi. Farslılar yazmış, Türkiye'deki ajanlara uygulamış. Pek yakında" dedi. 

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.  

Bu konularda ilginizi çekebilir