Gözler ABD istihdam raporunda

Piyasalar ABD’den gelecek verileri bekliyor. Yurtiçi piyasada petrol fiyatı da mercek altında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB, güne 118 puan düşüşle 64.315 puandan başladı. Küresel piyasa, bugün ABD'den gelecek tarım dışı istihdam raporuna odaklanmış durumda. TSİ 15:30 açıklanacak mart ayı verisinde; istihdamda 190 bin artış öngörülürken, işsizlik oranının yüzde 8.9 seviyesinde kalması bekleniyor.

Öte yandan faiz artırım beklentisinin hakim olduğu Avrupa’da; İrlanda bankalarına uygulanan stres testleri, bankalara 24 milyar euro daha enjekte edilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Petrol fiyatlarının yakından izlendiği yurtiçi piyasada ise beklentileri aşan büyüme ve dış ticaret verileri sonrası gözler Merkez Bankası’na çevrildi. TCMB’nin ‘sıkılaştırma’ politikasında atacağı adım merak ediliyor. Dünkü verilerden sonra, 21 Nisan’daki PPK toplantısında yeni adımlar geleceği beklentisi güçlenmiş durumda.

Yurtiçi piyasanın bugünkü ajandasında ise TİM’in açıklayacağı mart ayı ihracat rakamları ve İTO’un açıklayacağı İstanbul perakende fiyatlar var.

Dün bankacılık hisseleriyle hafif gevşeyen İMKB’de bugün yurtdışı piyasalara ve petrol fiyatlarına paralel bir seyir bekleniyor.

Tahvil-bono piyasasında ise 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymet yüzde 9 seviyelerinde yatay seyrini koruyor.

Uluslararası piyasada şu sıra Eruo/Dolar 1.4175, Dolar/Yen 83.45 düzeyinde yer alırlarken, Interbank işlemlerde Dolar/TL 1.5450, Euro/TL 2.19 seviyesinde işlem görüyorlar.

Diğer yandan dün 107.57 dolar ile zirve yenileyen ABD ham petrolü şu sıra 106.9 seviyesinde yer alıyor. Brent petrol ise 117.3 dolardan işlem görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir