Gözler Federasyon'a çevrildi

TFF Yönetim Kurulu bugün saat 16.00'da toplanacak. Toplantıdan Şike soruşturmasıyla ilgili, ligin geleceği ve takımlar konusunda bir karar çıkması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NYON - TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan başkanlığındaki heyet, futbolda şike soruşturmasını UEFA yetkilileriyle İsviçre'de değerlendirdi.Futbol camiasını ilgilendiren kritik kararlar İstanbul'daki TFF Yönetim Kurulu toplantısında alınacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve beraberindeki heyet, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde, UEFA yetkilileriyle yaptıkları görüşmeleri tamamladılar.

TFF Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı, İcra Kurulu Üyesi Kemal Olgaç ve Avukat Levent Polat'ın da yer aldığı heyet, UEFA'nın turnuvalar departmanı sorumlusu Giorgi Archetli, ulusal federasyonlardan sorumlu departman yöneticisi Thierry Favre ve UEFA Avukatları Pierre Cornu ve Alasdair Bell ile görüştü.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmelere tatilde olduğu için UEFA Başkanı Michel Platini katılmadı. TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, görüşmelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, UEFA yetkilileriyle daha önceden planlanmış bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok başarılı bir toplantı oldu. UEFA bu süreçte TFF'ye olan güvenini belirtti. UEFA'nın şike konusundaki duyarlılığını biliyoruz. Türk polisine ve savcılarına şike soruşturmasına ilişkin çalışmaları nedeniyle takdirlerini ilettiler. TFF'nin henüz resmi belge ve delillere sahip olmadığını, bu nedenle sürecin hızlanmadığının bilincindiler. Gerekli belge ve delillere sahip olduktan sonra TFF'nin gerekeni yapacağının da farkındalar" diye konuştu.

UEFA  sürecin hızlanmasını istiyor

UEFA yetkilileriyle günlük olarak şike soruşturmasına ilişkin bilgilerin sözlü ve yazılı raporlar halinde paylaşıldığını ve süreci birlikte takip ettiklerini dile getiren Arıboğan, şöyle devam etti:

"İşbirliğimiz sürecek. Bu sürecin en başından itibaren UEFA konuyu bizimle birlikte takip ediyor. TFF ile benzer düşünceler içindeler. Hemen hemen her konuda TFF'nin kararlarını destekliyorlar. Ancak UEFA yarışmalarına ilişkin olarak sürecin hızlanması gerektiğini belirtiyorlar."

Şike soruşturmasıyla ilgili olarak geçen haftadan bu yana resmi belgeleri beklediklerini vurgulayan Arıboğan, "Konunun gizliliğinden dolayı federasyonumuza belge ve delil aktarımı gecikti. Bu soruşturma ile ilgili bir durum. Fakat bu hafta içinde gerekli belge ve delillerin tarafımıza ulaşacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Resmi sitesinde de "güveniyoruz" dedi

UEFA'nın internet sitesindeki açıklamada, UEFA yetkililerinin İsviçre'nin Nyon kentinde TFF yetkilileriyle biraraya gelerek soruşturmayla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmede UEFA'nın soruşturmayla ilgili tam olarak bilgilendirildiği ve TFF'nin devlet yetkilileriyle yakın işbirliği içinde atacağı adımların anlatıldığı kaydedildi.

UEFA'nın TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yinelediği açıklamada, UEFA ve TFF'nin, şikeyle ilgili meselelerde hoşgörü gösterilmemesi kuralına bağlı kalacaklarını teyit ettikleri vurgulandı.

Açıklamada, UEFA'nın Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarıyla ilgili tutumunu daha önceki açıklamasında ortaya koyduğu ve bu tutumun değişmediği hatırlatıldı. UEFA'nın 12 Temmuz'daki açıklamasında, şu an soruşturmada adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarına alınmaması için neden olmadığı belirtilmişti.

Ligin kaderi bugün çizilecek

"Süper kupanın ertelenmesi, ligin ileri tarihe alınması söz konusu olabilir mi?" sorusunu da yanıtlayan Arıboğan, TFF Yönetim Kurulu'nun bugün saat 16.00'da İstanbul'da bir toplantı gerçekleştireceğini ve bu toplantıda süreçle ilgili her türlü konunun detaylı olarak ele alınacağını anımsattı. Arıboğan, "Yönetim kurulu toplantımızdan önce böyle bir şey açıklamam olmaz. Bizim konularımızdan biri bunlar olacaktır. Ama, kararlarımızdan önce kamuoyunu bir beklenti içine sokmamak gerektiğini düşünüyorum. Her gün bu konuda yeni gelişmeler oluyor. Ayrıca soruşturmanın genişleyip, genişlemeyeceğini de bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Lutfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübü'nün, Türkiye Kupası'nı gözaltındaki kulüp yetkilileri aklanana kadar iade etme talebiyle ilgili olarak da "Etik bir davranış. Fakat bu konuda da federasyon yönetiminin bir karar alması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir