Gözlerini Çukurova'ya diktiler

Almanya Ekonomi Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Knupp, Alman yatırımcıların artık Marmara'dan farklı bölgelerde de yatırım yapacaklarını dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Almanya Ekonomi Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Dr. Marcus Knupp, Türkiye'deki Alman yatırımlarının yüzde 70'inin Marmara Bölgesi'nde olduğunu belirterek, ''Anadolu'daki kentlere de yatırımlar yapmak istiyoruz'' dedi.

Knupp, Akdeniz Türk Alman İş Adamları Derneği Başkanı Teyfik Kısacık ile birlikte geçtiğimiz günlerde yatırım olanakları konusunda Çukurova yöresindeki Adana, Mersin ve Hatay kentlerinde incelemelerde bulunarak yetkililerle bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'de 4 bin 300'e yakın Alman veya Alman ortaklı şirketin bulunduğunu belirten Knupp, bu şirketlerin yüzde 70'inin Marmara Bölgesi'nde, yüzde 20'sinin Ege Bölgesi'nde, yüzde 10'luk bölümünün ise Türkiye'nin değişik yörelerinde olduğunu bildirdi.

Knupp, son dönemde Kayseri, Konya, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay gibi kentlerin de Anadolu'da kalkınma hamleleri yapmaya başladığını ifade ederek, Alman Ekonomi Bakanlığı olarak bu iller başta olmak üzere Anadolu'nun diğer kentlerini yatırımlar konusunda dikkatli bir şekilde izlemeye başladıklarını belirtti.

Anadolu'daki kentlere de yatırımlar yapmak istediklerini anlatan Knupp, ''Türkiye'nin asıl gücü olan KOBİ'ler yatırım konusunda Almanya'daki KOBİ'lerle partner olmalı. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız'' dedi.

Yatırım potansiyelleri anlatılmalı

Knupp, Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her iki ülke açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Anadolu'daki kentlerin yörelerindeki yatırım potansiyellerini Alman işadamlarına en iyi şekilde anlatarak tanıtmaları gerektiğini ifade etti.

Her iki ülke yatırımcısının sıklıkla bir araya gelerek yörelerindeki yatırım potansiyeli konusunda birbirlerine bilgi aktarmalarının yararlı olacağını kaydeden Knupp, ''Biz bu konuda bir yol açmak istiyoruz. Alman iş adamlarını Çukurova'daki yatırım imkanları hakkında bilgilendireceğiz. Bu bölge ile ilgili aldığım bilgileri ve gözlemlerimi bir rapor yazarak Almanya'daki bakanlığıma sunacağım. Bakanlığımız bu raporu yatırım yapmak isteyen Alman iş adamlarına ulaştıracak'' dedi.

Knup, Alman işadamlarının Çukurova'da enerji alanının yanı sıra tarım, gıda sanayi ve tekstil sektörlerinde yatırım yapabilme imkanlarının bulunduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir