Grandi: Türkiye iyi bir ev sahibi

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, 3 milyondan fazla sığınmacıya kapılarını açan Türkiye'nin, çok iyi ev sahipliği yaptığının kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"20 Haziran Dünya Mülteciler Günü" dolayısıyla açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Türkiye'nin başta Suriye, Irak ve Afganistan'dan olmak üzere 3 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yaptığın belirterek "Türkiye'nin sığınmacılara çok iyi ev sahipliği yaptığının kabul edilmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin uluslararası toplumdan yeteri kadar destek alamadığı konusunda hemfikir olduğunu belirten Grandi, Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki sığınmacıları desteklenmesi için BM kuruluşlarına çok az miktarda para gönderdiğini söyledi.

Grandi, dünyada sayı bakımından en fazla sığınmacıya Türkiye'nin ev sahipliği yaptığının altını çizerek "Türkiye, sığınmacıları desteklemek için ciddi para harcıyor. Kamplarda kalanlar ve diğer sığınmacıların ihtiyaçlarını Türkiye karşılıyor. Sığınmacılar okula gidiyor, devlet hizmetlerinden yararlanıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.