GS, yenilgiye rağmen lider

Evinde Metalist Kharkiv'e 1-0 yenilen sarı-kırmızılıların UEFA'daki iddiası sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu 3. hafta karşılaşmasında Galatasaray, kendi evinde Metalist Kharkiv'e 1-0 yenildi.

İkinci yarıya daha hareketli başlayan Galatasaray'ın bu hızı kısa sürede kesildi ve sarı-kırmızılılar bir türlü aradığı gol fırsatlarını bulamadı. Servet'in defansta yaptığı önemli hatayı Ukrayna ekibi affetmedi ve maçın skorunu belirleyen golü atı.

Metaliskt Kharkiv ilk yarıya oranla daha durağan bir futbol sergilediği karşılaşmada oyunun akışını da istediği gibi yönlendirmesini bildi. Galatasaray ataklarında kalesini iyi koruyan Metalist Kharkiv, fırsatçılığını kullanarak Aparecida'nın bulduğu golle, İstanbul'dan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Karşılaşmayı Metalist Kharkiv 1-0 kazanırken, Ukrayna ekibi grubundaki ikinci maçında ilk galibiyetini alarak puanını 4'e çıkardı. Gruptaki üçüncü maçında ilk yenilgisini alan Galatasaray ise 6 puanda kaldı.

Endişe yok

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, Metalist Kharkiv karşılaşmasında mağlup oldukları için çok üzgün olduklarını söyledi.

Hertha Berlin ile yapacakları maça galibiyet için çıkacaklarını belirten Alman teknik adam, ''Gruptan çıkamama gibi bir endişe taşımıyoruz. Berlin'de oynayacağımız maçta da iyi bir oyunla galip gelmek istiyoruz.'' diye konuştu.