Gücümüzü milletten alıyoruz

Devlet Bakanı Çiçek, sandık önemlidir. Ama sandıktan çıkan sonuca itibar etmek onu kabullenmek, sandıktan çok daha önemlidir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GİRESUN - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Sandık önemlidir. Ama sandıktan çıkan sonuca itibar etmek onu kabullenmek, sandıktan çok daha önemlidir" dedi.

Bakan Çiçek, Giresun'da bir yerel televizyon kanalında "Seçim 2009" adlı programa katıldı. Tüm AK Parti'li belediyelerin olduğu gibi Giresun'da da belediyenin önemli hizmetlere imza atmış olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çiçek, "Karadeniz Sahil Yolu inşaatının bitmesinin ardından sahil yolunda düzenleme çalışmaları yapılmış. Kentin alt ve üst yapısı sorunsuz hale getirilmiş. Bunlar önemli çalışmalardır" dedi.

Giresun halkının yapılan çalışmaları gördüğünü, bunun için mahalli seçimlerde Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'i tercih edeceğine inandığını kaydeden Çiçek, şunları söyledi:

"AK Parti, bir hizmet partisidir. Hizmet için yola çıktık. Bir kentin gelişmesi için üniversite şarttı. Giresun Üniversitesi de kuruldu ve her geçen yıl büyüyor. Yörenin geçim kaynağı fındık. Ancak sorunları var. Fındık ihraç ürünüdür. Bu yıl dünyada bir küresel ekonomik kriz yaşanıyor. Fındığı gelişmiş ülkeler tüketiyor. Satamadığınız takdirde sorun yaşanıyor. Bu sorunun aşılması için fındık üretim alanı buralar olmalı ve fındıkta mutlaka bir üretim planlamasına gidilmelidir."

Genel seçimler 2012'de

Televizyon programın ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür, Giresun Belediye Başkan adayı Hurşit Yüksel ile birlikte Cemal Gürsel, Gazi ve Fevzi Paşa Caddelerinde vatandaşlara karanfil dağıttı ve esnaflarla sohbet etti.

Çiçek, daha sonra partisinin İl Özel İdare Kültür Sitesi Salonu'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Bakan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini, sandığa gitmeye az zaman kaldığını ifade ederek, "Demokrasinin gereği olarak güven tazelemek, kan tazelemek, hücre yenilemesi yapmak üzere, vatandaşımız 29 martta bir kez daha sandık başına gitmiş olacak. Bu seçimin milletimizin için hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. İstiyoruz ki, bu seçimler barış içerisinde geçsin, kardeşlik içerisinde geçsin, huzur içerisinde geçsin, barış içerisinde bir yarış yapalım" dedi.

Siyasetin bir er meydanı olduğunu, herkesin kispetini giyerek meydana çıktığını, vatandaşa yapacaklarını söylediğini anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Aday, eğer görevde ise yaptıklarını söyler. Sonunda milletimiz takdir eder, tayin eder. Kamu adına yetki verdiği insanları sandıkla belirler. Dolayısıyla Türkiye, bu seçimlerle bir demokrasi sınavı da veriyor. Demokratik olgunluk açısından da hangi noktada olduğumuz bakımından da bu seçimler önem arz ediyor. Bu seçimler bir iktidar seçimi değildir. Bazı partiler, sanki 30 martta yeni bir hükümet kurulacak, yeni bir parlamento oluşacak gibi vatandaşa farklı hava vermeye çalışıyorlar. Baştan ifade edeyim ki 'Aç tavuk rüyasında darı görür.' Genel seçimler, 2012'dedir. Bunu herkesin iyi fark etmesi lazım. Biz, milletten aldığımız yetkiyi sonuna kadar kullanırız. Bırakıp gitmek yok. Hizmet yapmak dururken, kaçıp gitmek yok. Biz, 2012 yılına kadar ülkenin yönetimiyle ilgili yetki aldık. Şimdi mahalli iradelerde 5 yıllığına size hizmet verecek, başkanları, meclis üyelerini ve muhtarları seçmiş olacağız. Onun için bu seçim bir iktidar seçimi değildir."

"Gücümüz milletten alıyoruz"

Demokraside iktidarları, doğrudan vatandaş iradesinin belirlediğini kaydeden Bakan Çiçek, "O nedenle biz hizmet yaparız, hizmet yapma noktasındaki yetkiyi de milletten alırız. Sandık önemlidir. Ama sandıktan çıkan sonuca itibar etmek onu kabullenmek, sandıktan çok daha önemlidir. Çünkü, bütün demokrasilerde esas olan milletin iradesine itibar etmektir" diye konuştu.

Milletin iradesine bugüne kadar bazı kesimlerin itibar etmediğini söyleyen Çiçek, şöyle devam etti:

"Herkes, millet iradesine saygı duyacak ve ona saygı gösterecek. Onun için dedik ki, 'En büyük güç millettir.' Biz, gücümüzü milletten alıyoruz. Bugüne kadar milletin verdiği gücü ve yetkiyi en iyi şekilde kullanan iktidarlarından birisi de AK Parti iktidarıdır. Milletimiz bize ne yetki verdiyse, o yetkiyi ayaklar altına aldırtmadan, o yetkiyi başkalarına kullandırtmadan, o yetkinin hakkını verme noktasında da en büyük sınavı vermiş bir iktidarın mensuplarıyız."

En çok ABD merak ediyor

Türkiye'nin 29 martta sandığa gideceğini, seçimini yapacağını ve ardından çıkan sonucu merakla bekleyeceğini anlatan Çiçek, şunları söyledi:

"Seçimin sonucunu sadece bizler merakla beklemeyeceğiz. Ama sizi temin ederim ve emin olun ki sandığın sonuçlarını sizden çok daha fazla ABD merak ediyor. Bu seçimlerin başka bir anlamı var. Çünkü, Türkiye sıradan bir ülke değil. Türkiye, bir 3. lig ülkesi değil. Türkiye, AK Parti ile beraber 1. ligde oynuyor. Bunu herkesin iyi anlaması lazım. Bugün mutlaka hesaba katılması gereken, ne yapacağı, hangi istikamette gideceği, ne yapmak istediği en çok merak edilen ülke, Türkiye'dir. Bunun için şundan emin olunuz ki, 29 mart seçimlerinin sonuçlarını sizden, benden çok daha fazla, Giresunludan, Yozgatlıdan, Gaziantepliden çok daha fazla ABD merak ediyor. Bakınız, özel temsilcisi 15 gün önce geldi. 10 gün önce Dişleri Bakanı geldi. Nisan ayının başında da Obama gelecek. Daha hükümetin kırkı bile çıkmamış. ABD'nin ilk uğradığı yerlerden birisi Türkiye'dir. Bundan dolayı rahatsızlık duyanlar var, karın ağrısı olanlar var. Ama, Türkiye'nin politik gücü artmıştır. Türkiye hesaba katılması gereken, düşüncesi merak edilen bir ülkedir."