Gül, Bahreyn Kralı onuruna yemek verdi

Gül, Türkiye'nin, bölgede ve dünyada barış, huzur ve istikrarın tesisi için "pozitif" bir güç olmayı hedeflediğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Gül yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bölgede ve dünyada barış, huzur ve istikrarın tesisi için "pozitif" bir güç olmayı hedeflediğini ifade ederek, bu yöndeki çabaların kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getirdi. Bölgenin yine zor bir dönemden geçtiğini ve sorunların çeşitlenip, birbiriyle ilintili duruma geldiğini anlatan Gül, "Filistin meselesi acil çözüm beklemektedir. Irak'taki gelişmeler ve kardeş Irak halkının acıları bizi de derinden etkilemektedir. Terörizm ve kitle imha silahlarının yayılması tehdidi ülkelerimiz ve bölgemiz için ortak kaygı yaratmaktadır" dedi. Bahreyn'in, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına olan katkılarının takdir edildiğini belirten Gül, içinde bulunulan hassas dönemde karşılıklı yanlış anlama ve algılamaların giderilmesi ve hoşgörü kültürünün özümsenmesi hedefi doğrultusunda medeniyetler ittifakı kavramına özel önem verildiğini söyledi.