Gül: Darbe davaları bu yıl sonuna kadar tamamlanacak

Adalet Bakanı Gül, darbe girişimi ile ilgili açılan 289 davanın 203'ünün sonuçlandığını belirterek, "Tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündemdeki önemli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada, MHP’nin af talebine ilişkin, “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Dolayısıyla o konuda tutum belli. Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok.” dedi.

"Bu yıl sonuna kadar bitecek"

Gül, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açılan davalara yönelik için şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203'ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Belki Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davalar sarkabilir. Onun haricinde tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz."

"Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür"

Bir gazetecinin Amerikalı rahip Andrew Brunson'a ilişkin davanın savcısının görev yerinin değiştirildiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Gül, şöyle konuştu:

"Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeylerdir. Ama dosyaya bakan savcı değil, bildiğim kadarıyla. İzmir'de Başsavcının yapmış olduğu tasarruflardır. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA, İHA

Bu konularda ilginizi çekebilir