Gül: Paketin nihai şekline bakmak lazım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anayasa değişikliği paketine ilişkin, paketin nihai şeklinin çok önemli olduğunu söyeldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin dün açıkladığı Anayasa değişikliği paketine ilişkin, "Ortaya çıkacak nihai şekil çok önemlidir. Benim şu an için birşey söylemem uygun olmaz" dedi.

Gül, İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese ile Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, herkesin farklı düşünceleri dinlediğini ve bunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile paylaştığını söyledi.

Gül, şunları kaydetti:

"Anayasa değişikliği yapmak TBMM'nin uhdesinde olan bir şey. Dün gördüğümüz kadarıyla ilk görüşte, ilk taslaklar ortaya çıktı ama dünkü görüşmelerden sonra belki bunlar değişebilir. Komisyona gidecektir, komisyonda muhakkak ki bunların üzerinde çalışılacaktır. Neticede nihai metin ne olacaktır bunu bilmeyoruz. Demokratik süreç içerisinde bunlar hep bir çalışmanın neticesinde netleşecek ve ortaya çıkacak olan nihai şekil çok önemlidir. O bakımdan şu anda benim pek bir şey söylemem mümkün değil. Nihai şekil ortaya çıkıp, Meclis'te nasıl oylanacak onlar da bittikten sonra muhakkak ki ben de kendi hukuk danışmanlarıma soracağım ve onlardan alacağım bilgiler çerçevesi içerisinde doğru olanı yapacağım. Şu anda bir şey söylemem mümkün değil, çünkü gördüğüm kadarıyla bütün bunlar hala tartışılacak konulardır ve tartışmaya hala açıktır"

Bu konularda ilginizi çekebilir