Gül: Sorunların çözüm yeri Meclistir

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis'teki yemin krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP ve BDP'li milletvekillerinin yemin etmemesi ile ilgili olarak "Milli iradenin, demokrasinin üzerine gölge düşmemesi gerekir. Türkiye'nin bütün sorunlarını hep beraber, el birliği içerisinde çözmenin yeri de Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir" dedi.

Gül, Kocatepe Camisinde cuma namazını kıldıktan ve tiyatrocu Güzide Turaman'ın cenaze namazına katıldıktan sonra bir gazetecinin TBMM'de milletvekillerinin yemin etmemesi olayıyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Türkiye'de gayet güzel bir seçim yapıldı. Güzel bir seçimden sonra temiz bir başlangıcın olması gerekir. Türkiye'nin bekleyen büyük sorunları var. Bunlar el birliği içerisinde halledilecek konulardır. Milli iradenin, demokrasinin üzerine gölge düşmemesi gerekir. Türkiye'nin bütün sorunlarını hep beraber, el birliği içerisinde çözmenin yeri de Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. O bakımdan bütün siyasi partilerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde beraber, Türkiye'nin bütün karşılaşılan sorunlarını el birliği içerisinde çözmeye bir kez daha davet ediyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir