Gül'ün onayı sürpriz olmadı

BDP Grup Başkanvekili Kaplan, Cumhurbaşkanı Gül'ün 4+4+4 yasasını onaylamasını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunu onaylamasını değerlendirirken, "Sürpriz olmadı. Çünkü Cumhurbaşkanı da iktidar da bu sistem konusunda mutabıktı" dedi.
Kaplan, BDP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve beraberindeki Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği üyeleri ile bir araya geldi.
 
Külünk, özel halk otobüsü esnafının sorunlarını aktarmak ve bunlara çözüm bulmak amacıyla siyasi parti gruplarını ziyaret ettiklerini söyledi.
Birlik üyeleri de "Özel halk otobüsü taşımacılığının statüsü ve çalışma koşullarının belirleneceği" bir yasal düzenleme yapılması talebinde bulundu.
Kaplan, ziyaretin ardından gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunu onaylamasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, "Sürpriz olmadı. Çünkü Cumhurbaşkanı da iktidar da bu sistem konusunda mutabıktı" dedi.
 
"Asıl sürpriz beklediğimiz yasalarda onama çıkıyor" ifadesini kullanan Kaplan, "Kendi görev süresiyle ilgili bile onama çıkmıştı. Bundan sonrası için uygulamada sıkıntıları göreceğiz. Çünkü yasa açık değil. Seçmeli dersler konusunun ne olacağı belirsiz. Bunların çözümünü yeni anayasada görüyoruz. Din ve vicdan hürriyeti, ana dilde eğitim konusunu yeni anayasada çözersek, bundan sonraki uyum yasalarını buna uydurmak gerekecektir. Bu bir anayasa meselesidir" diye konuştu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir