Gülen'den Berkin mesajı: Bir AVM inadı...

Fethullah Gülen, Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan için taziye mesajı yayınladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Fethullah Gülen, Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden biber gazı bombası ile ağır yaralanan ve dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için yayımladığı taziye mesajında, "Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar bir ok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı" ifadelerini kullandı.

Sağduyu ve uzlaşıyla örgülenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlup olduğu zor günlerden geçildiğini belirten Gülen, bu nefret atmosferinin, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükunet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırdığını kaydetti. Nefret atmosferinin, yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslubu telkin ettiğini belirten Fethullah Gülen, "Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar bir çok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı" değerlendirmesinde bulundu.

Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Gülen, "Bugüne kadar pek çok acıyla dağidâr olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim" dedi.