Güler'den "Güvenli yaşam için 1 adım atalım" kampanyası

Güler, depremi unutmamak ve unutturmamak için bu sene ''Güvenli Yaşam için 1 Adım Atalım'' sloganıyla bir proje geliştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, Marmara depreminin 9. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, halkı deprem konusunda biliçlendirmek için  ''Güvenli Yaşam için 1 Adım Atalım'' kampanyasını başlattı.

Güler, Taksim Meydanı'na, Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasaşanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, il özel idaresi yöneticileri ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) yöneticileri ile geldi.

Depreme hazırlık ve acil müdahale konusunda halkı eğitmek için hazırlanan broşür, bilgi kartı ve magnet içeren çantaların dağıtıldığı stantta açıklama yapan Güler, ''17 Ağustos''un Marmara depreminin yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Güler, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kandilli Rasaşanesi ve ilgili kuruluşların deprem farkındalığını ve bilincini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptığını, depremi unutmamak, unutturmamak için bu sene ''Güvenli Yaşam için 1 Adım Atalım'' sloganıyla bir proje geliştirdiklerini bildirdi.

Proje kapsamında, 700 billboard, 50 büyük pano, 25 üstgeçit, 500 elektrik direği ve 1000 otobüste yapılan tanıtımlarla bu bilinci diri tutmaya çalıştıklarını ifade eden Güler, Beşitaş, Taksim, Mecidiyeköy ve Bakırköy'de açılan stantlarla İstanbullulara 3 milyonun üzerinde bilgi kartı, broşür ve deprem çantası dağıtılacağını kaydetti. Vali Güler, evlerin güçlendirilmesi, sigortalanması, eşyaların sabitlenmesi ve ilk yardımın atılacak adımlar arasında yer aldığını kaydetti.

İstanbul'un önemi

Okullarda öğretmen ve öğrenciler ile ayrıca özürlüler için eğitim çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Güler, 12 alanda eğitim çalışması yaptıklarını, 12 Kasımda da büyük bir eğitim çalışması yapacaklarını, 10 milyona yakın kitabı hem öğretmenlere öğrencilere hem de tüm İstanbullulara dağıtacaklarını söyledi. Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İstanbul bizim en büyük hazinemiz, İstanbul'un bir depremden korunabilmesi hepimiz için çok önemli. İstanbul Türk tarihinin bir servetidir. İstanbul'un depreme hazırlıklı olması lazım. Okullarımızdaki güçlendirme çalışmalarını büyük oranda bitirdik. İstanbul'da okulların deprem bakımından en güvenli binalar olduğunu söyleyebilirim. Yarın yapacağımız canlı bağlantılarla güçlendirmesini bitirdiğimiz veya başladığımız ya da yıkıp yeniden yaptığımız okulların tanıtımını yapacağız.''

Güler, içinde İstanbul'da deprem anında kullanılacak 38 malzeme bulunan 250 afet konteynırını daha kullanıma hazır hale getireceklerini kaydederek, ''Artık bu depremi üçüncü mesele gibi algılamayalım, çünkü Türkiye'nin geleceği İstanbul'un iyi korunmasına bağlı'' dedi.