Gül’ün dönmesinden daha doğal bir şey olamaz

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, "Abdullah Bey'in, partimize dönmesinden daha doğal, daha tabi hiçbir şey olamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milletin oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona katıldı.

Gazetecilere açıklamalar yapan Erdoğan şunları söyledi:

"Abdullah Bey'in, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabi hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır"

"Allah nasip ederse ayın 27'sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir"

 "Siyaset biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu, yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır"