Gümrük Müsteşarı Mete emekliye ayrıldı

Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Gümrük Müsteşarı Maksut Mete, 3 Ağustos Salı günü itibariyle emeklilik dilekçesini verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Gümrük Müsteşarı Maksut Mete, emekliye ayrıldı.

14 Ekim 2009 yılında Emin Zararsız'ın yerine Gümrük Müsteşarlığına atanan Maksut Mete, 3 Ağustos Salı günü itibariyle emeklilik dilekçesini verdi.

Mete'nin yerine Gümrük Müsteşar Yardımcısı Arslan Günler vekalet edecek. Maksut Mete, Gümrük Müsteşarlığı görevinden önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

Maksut Mete

Maksut Mete, 1953 yılında Rize - İyidere'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1979 yılında hakim adayı olarak görevine başladı. Aralarında Gebze ve Beykoz'un da bulunduğu ilçelerde hakimlik yaptı. İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevinden sonra Ak Parti iktidarı sırasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini vekaleten yürüttü. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından sonra 2007 yılında bu göreve asaleten atandı. 2009 yılının Ocak ayında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 2009 yılı Ekim ayında da, Gümrük Müsteşarı olarak atandı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir