Gümrük'te 'Tek Pencere Sistemi' 2012'de

Bakan Yazıcı, gümrüklerde 2012 yılında 'Tek Pencere Sistemi'ne geçileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde bütün işlemlerin tek bir noktadan yapılabileceği 'Tek Pencere Sistemi'nin 2012 yılında hayata geçirileceğini bildirdi.
Yazıcı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Toplantısına katıldı. TOBB Birlik Merkezinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Bakan Yazıcı, gümrüklerde bekleme sürelerini minimize etme ve ticaret erbabının faaliyetlerini kolaylaştırma gibi konularda çok mesafe aldıklarını kaydetti.
Önümüzdeki dönemde hedeflerinin ''tek pencere sistemi''ni devreye koymak olduğunu ifade eden Yazıcı, böylelikle gümrük işlemlerini yapacak müşavirlerin gümrüklü alanlarda koşuşturmalarının önüne geçileceğini ve bütün işlemlerin tek bir noktadan yapılabileceğini belirtti.
Bakan Yazıcı, önümüzdeki yıl diğer önemli hedeflerinin de kağıtsız gümrük işlemi olduğunu, bu şekilde de elektronik ortamda gümrük işlemlerinin gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Yerinde gümrükleme işlemlerine de öncelik vereceklerini anlatan Yazıcı, ''Bu sayede de ticaretle uğraşanlar, bazı gümrük faaliyetlerini işletmesinde, fabrikasında gerçekleştirecek, bunları elektronik ortamda iletebilecek'' dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir