Gün İçi Yorumu: Altın

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ons altın geçtiğimiz hafta ABD’den istihdama yönelik açıklamaların yapılmasıyla birlikte oldukça sert satış yaşamış ve 1162,5 seviyesine kadar bu satış baskısını sürdürmüştü. Yeni haftaya Asya piyasasından gelen alımla birlikte 1170 seviyesinin üzerinde başlayan altın, bu seviyenin üzerine kalıcı olarak yerleşmeye çalışıyor. Buna karşın haftaya gerçekleşecek Fed toplantısı öncesinde talep göremeyen altın yükselişini gerçekleştiremiyor. 

Geçtiğimiz hafta açılan pozisyonlara baktığımızda piyasa oyuncuları kendi alım pozisyonlarını bir miktar azaltırken, satış tarafında yeni pozisyon açtıkları görülüyor. Altın kontratlarına yeterli talep olmaması nedeniyle vadelilerin primleri geçtiğimiz haftaya göre daha da gerilemiş durumda. Bugün ABD’den veri olmaması da aynı zamanda işlemlerin yavaş gerçekleşmesine yol açıyor.

Teknik olarak ele aldığımızda geçtiğimiz hafta her ne kadar 1162 seviyesi görülse de gün içinde 1170 üzerinde kalıcılık sağlanmaya çalışılıyor. 1232 seviyesinden başlayan düşüş trendinin devam ettiği altında aynı zamanda 1203 seviyesinden başlayan bir başka kısa vadeli minör trend çizebiliriz. Minör trendin üst direnç noktası Fibo’61.87 diliminin bulunduğu 1177 seviyesinden geçmekte olup, diğer düşüş trendinin üst bandı ise Fibo’50 dilimine denk gelen 1197 direncinden geçmektedir. Satış baskısının devam ettiği ons altında 1170 -1162 destekleri yakından takip edilmelidir.

sadasd-004.jpg

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr