Gün İçi Yorumu: Altın

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

Ons altın, ABD Dolarının değer kaybetmesiyle 1155 seviyesini aşarak 1159 seviyesine doğru tırmandı. Şu sıralarda ise 1155-1159 aralığında seyrediyor. ABD’den açıklanan perakende satışlar verisi beklentileri karşılayamadığından, Dolar endeksinin(DXY) değer kaybetmesine neden oldu. DXY, 96.50 bölgesinin altına sarkınca ons altında alımlar hızlandı. Hafta geneline bakıldığında, gündem oldukça yoğun. İlk olarak yarın hem Çin hem de ABD’den açıklanacak veriler ons altında hareketliliğe neden olabilir. Çin’den büyüme, sanayi üretimi ve perakende satışlar, ABD’de ise sanayi üretimi, Fed başkanı Yellen konuşması ve Fed tarafından yayınlanan Bej kitap raporunu takip ediyor olacağız. Özellikle sabah saatlerinde açıklanacak olan Çin verileri, ons altında sert hareketlenmelere neden olabilir. Cuma günü ise Fed’in yakından takip ettiği ABD enflasyon rakamlarını takip ediyor olacağız. %2’lik hedefe yaklaşılması durumunda Fed’in faiz artırma beklentisini güçlendirebilir. Bu durumda Dolarda sert tepkiler oluşabilir ve değer artışı yaşanabilir. Dolarda yaşanabilecek değerlenmede Altın ons fiyatının satış ağırlığının artmasına neden olabilir.

Ons altın, ABD verisi kaynaklı yukarı yönlü hareketler gösterse bile etkisi kısa sürebilir. Altına olan talebin azalması, Dolar endeksindeki sert hareketlenmeler ve ABD 10 yıllık tahvillerindeki yükselişinde etkisiyle ons altında negatif bir baskı oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ons altın, alçalan trend içerisinde fiyatlamalara devam ediyor. 1160 seviyesinin kırılmasıyla ons altında alımlar hızlanabilir. Bu durumda 1170 bölgesi hedeflenebilir. Ons altında yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1155/1152.8 destek seviyelerimiz. 

Dirençler: 1158/1160/ 1170
Destekler: 1155/1152,8/1147

altin-002.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/