Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag / İntegral Menkul Değerler Analist

Avustralya’da sabah saatlerinde işletme güveni açıklandı. Açıklanan veri, Avustralya’daki ticari durumu göstermektedir. Çeyreklik dönemlerde açıklanan veri, Nisan ayında 0 seviyesinde açıklanmıştı. Bugün açıklanan rakam 4 seviyesine yükselmiş durumda. Verinin ardından, Avustralya Dolarında bir miktar değerlenme görüldü ve AUD/USD paritesi 0.7415’den 0.7440 seviyesine yükseldi. Ancak verinin etkisi kısa süreli görüldü ve parite yeniden 0.74 bölgesinin altına geri çekildi. 

ABD kanadında açıklanan haftalık işsizlik başvurularının beklentilerin altında açıklanması, istihdam piyasası için olumlu olarak algılanabilir. İlk işsizlik başvuruları 23 bin azalışla 255 bine gerilerken, devam eden işsizlik başvurularında ise 2 milyon 207 bin kişi ile beklentinin altında açıklandı. Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ise -0.17 seviyesinden 0.08 seviyesine yükseliş kaydetti. Açıklanan ABD verilerinin ardından, Dolar endeksi 97.00 desteğinden 97.30 bölgesine doğru hareketlenmelere başladı. Avustralya Doları, ABD Doları karşısında değer kaybetmeye devam ederken, Euro ve Sterlin karşısında da değer kaybetmeye devam ettiği görülüyor. 

Dolar endeksinde yükseliş görülmesinin etkisi AUD/USD paritesinin yukarı yönlü hareketlerini engellemeye devam ediyor. Paritede 0.7400 direnç noktası gücünü korumaya devam ediyor. ABD Dolarındaki güçlü duruşun etkisi paritenin 0.74 bölgesinde kalıcılık sağlamasını zorlaştırıyor. Bu nedenle paritede geri çekilmelerin devamı durumunda 0.7340 ilk destek noktası olarak takip edilebilir. 

Dirençler: 0.7400/0.7460/0.7500
Destekler: 0.7340/0.7325/0.7300

159.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/