Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ - İntegral Menkul Değerler Analist

ABD ve Kanada verilerinin etkisi, AUD/USD paritesinde dolar aleyhine sert fiyatlamalara neden oldu. Verilerin arından AUD/USD paritesinde 0.7740 seviyesinden başlayan düşüş trendi yukarı yönde kırılarak, paritede alımların hızlandığı görülüyor. ABD’de istihdam maliyet endeksi verileri beklentileri karşılayamazken, Kanada’da üst üste üçüncü ayda aylık bazda küçülmenin yaşanması, en büyük ticari ortağı olan ABD dolarında da beklentileri zayıflatmış durumda. Sonuç olarak, global piyasalarda değer kaybeden ABD Doları, AUD/USD paritesinin 0.73 direnç noktasını kırmasına neden oldu. Şu sıralarda parite, 0.7350 bölgesinde seyrini sürdürüyor. Avustralya Doları, Euro/Sterlin ve ABD Doları karşısında değer kazanıyor. 

Gelecek hafta, Avustralya’da faiz oranı kararı takip edilecek. Piyasaların beklentisi faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceği yönünde ancak son dönemde aşırı değer kaybeden Avustralya Doları hakkında yapacakları açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir. 

Grafiğe 4-saatlik periyotta bakıldığında, 50 birimlik hareketli ortalamanın geçtiği yerden yükselişini sürdüren paritede 0.7400 direnci takip edilebilir. ABD Dolarındaki zayıf seyir devam ederse, AUD/USD paritesi 0.7400 direncinin kırılmasıyla 0.7460 direncine doğru yükselişini sürdürebilir. AUD/USD paritesinde geri çekilmelerde 0.7340 destek seviyesi olarak hedeflenebilir. 

Dirençler: 0.7400/0.7460/0.7498
Destekler: 0.7340/0.7285/0.7130

qqqqq.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.