Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

AUD/USD paritesi aylık periyotta 0.7000 desteğini kırmasının ardından düşüş trendini devam ettiriyor. Bu sabah Çin 2014 yılı gayrisafi yurtiçi hâsıla büyümesini yüzde 7.4’ten yüzde 7.3’e revize etti. Bununla birlikte Asya-Pasifik ülkeleri para birimleri Dolar karşısında değer yitirirken, Dolar endeksi 96.45 ile günün en yüksek seviyesini sabah Asya seansında test etti.  Bugün ABD piyasaları resmi tatil dolayısıyla kapalı. Yarın açıklanacak Çin’in ticaret verilerinin yanı sıra Perşembe günü Avusturalya’dan da işsizlik rakamları ile Çin TÜFE verileri parite açısından takip edilecek.

Paritede art arda gelen satış baskısıyla son 5 yılın en düşük seviyelerini test etmemizin ardından 0.6770 desteğine doğru baskı sürüyor. Paritede zaman zaman yükselişler görsek bile tepkilerin zayıf kaldığını ve daha sonrasında yönün aşağıya doğru devam ettiğini görü. AUD/USD paritesi cuma gününden bu yana 0.6907 seviyesinden destek bulsak da 0.70 seviyesi üzerine yerleşememesi durumunda satış baskısı devam edebilir.

Dirençler: 0.6980/ 0.7060/0.7125
Destekler: 0.6907/0.6850/0.6815
tablo-son-006.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/