Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya
İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

 
EUR/USD paritesi 1,1230 – 1,1150 sıkışma alanı içerisinde hareketlerine devam ediyor. Bugün Euro Bölgesine ait sanayi sektörü üretim verileri hem aylık hem de yıllık bazda piyasa beklentisinin altında kaldı. Aynı zamanda bugün Avrupa tarafında hükümet sözcülerinden gelen karışık açıklamalar Yunanistan üzerindeki belirsizliği artırıyor. Bu durum EUR/USD paritesi üzerinde net bir fiyatlama şimdilik oluşturmuyor. Tepki hareketleri ile sınırlı kalan haberlerin yerini Yunanistan aleyhine bir sürece bırakması durumunda parite üzerinde aşağı yönlü ciddi bir baskı hissedebiliriz. Diğer yandan, ABD tarafında açıklanan yıllık çekirdek üretici fiyat endeksi %0,7 olan piyasa beklentisinin altında %0,8 oranında açıklandı. Aylık manşet veri ise %0,4 olan beklentinin üzerinde %0,5 oranında açıklandı. Manşet enflasyondaki artış, çekirdek verilerdeki düşüşle dengelendi. Bununla birlikte, haftaya Çarşamba günü gerçekleştirilecek Fed toplantısı doların küresel anlamdaki seyri açısından önemli olacak. Fed, faiz artırım sürecine ilişkin söylemleri artırır ve piyasaları bu doğrultuda yönlendirirse küresel bazda dolar hakimiyeti hissedilecektir. Söz konusu durumda EUR/USD paritesinde sert fiyatlanmalar oluşabilir.

8-087.jpg
 
EUR/USD paritesi teknik anlamda incelendiğinde, fiyat hareketlerinin oluşturduğu sıkışma alanının 1,1230 seviyesinde alım yönünde zorlandığını görüyoruz. Sıkışık alanın yukarı yönde kırılması 1,1270-80 gölgesindeki direnç alanını test etmesine neden olabilir. Bu bölgede alımların yetersiz kalması ve 1.1230 seviyesini geçmekte başarısız olması durumunda parite 1,1150 - 30 seviyelerine dek gevşeyebilir. Ancak, 1,1230 seviyesinin üzerindeki seyirlerde 1,1290 ve 1,1320 dirençleri ön plana çıkıyor.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.