Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Bugün Amerika Birleşik Devletlerinde açıklanan tarım dışı istihdam verisi EUR/USD paritesinin 1,11 bölgesine doğru atak yapmasına neden oldu. Haziran ayına ait tarım dışı istihdam 233K olan piyasa beklentisinin altında 223K kişi düzeyinde düşük istihdam katılımı gerçekleşti. Aynı zamanda Mayıs ayına ait veri 280K düzeyinden 254K düzeyine olumsuz yönde revize edildi. Bununla birlikte ortalama saatlik kazançlarda düşüş yaşandı. Buna karşın Haziran ayına ait işsizlik oranı %5.3 oranında piyasa beklentisinin altında olumlu açıklandı. Verinin ardından dolar endeksi 96.00 seviyesine sınırlı gerileme yaşadı. EURUSD paritesinde ise 1.1050’den 1.1120 seviyesine yükselişin ardından şu sıralarda 1.1070 seviyelerinde dengeleniyor. 

Avrupa kanadı ise bugün yine Yunanistan’a yönelik açıklamalarla oldukça meşguldü. Maliye Bakanlarından Yunanistan’a yönelik karışık açıklamalar geldi. Yunanistan’ın 5 Temmuz’da gerçekleştireceği referandumda hayır oyu çıkmasının Yunanistan ve Avrupa’yı zor duruma sokacağını belirtiliyor. Yunanistan açısından genel hava, Yunanistan hükümetinin reform adımlarında esneme yapıldığı ancak referandum sonucunun oldukça belirli olacağı yönünde.

EUR/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, günlük grafikte oluşan yükselen trend çizgisi üzerinde paritedeki seyrin devam ettiğini görüyoruz. Parite fiyat hareketlerinin oluşturduğu yükselen trend çizgisinden geçen 1,0985 desteği geri çekilmelerde takip edilebilir. Bu seviyenin aşağı yönde kırılmasıyla paritenin satım yönü 1,0953 ve 1,0820 seviyelerine doğru devam edebilir. Buna karşın trend çizgisinin aşağı yönde kırılmaması ve üzerindeki seyrin devam etmesi halinde 1,1130 direnç seviyesi devreye girebilir. 

Dirençler: 1,1130 / 1,1245 / 1,1280 
Destekler: 1,1130 /1,0953 /1,0820

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/EURUSD_20150702161514.png

eeeeee.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.