Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

EUR/USD paritesinde düşüş trendini yukarı yönde kırma çabalarının cevapsız kaldığını görmekteyiz. Sabah saatlerinde açıklanan ve Euro Bölgesi imalat ve hizmet sektörlerinin bel kemiğini oluşturan PMI verileri, 2015 yılı başından bu yana birlikteki olumlu havanın değişerek  Yunanistan borç krizi ile yavaş görünüm sergilediğine işaret etti. Euro Bölgesi imalat ve hizmet sektörü son iki ayın düşüğünde açıklandı. İmalat sektörünü yansıtan PMI verisi 52.2 düzeyinde, hizmet sektörünü yansıtan PMI verisi ise 53.8 seviyesinde açıklandı. Euro Bölgesinin iki büyük ekonomisini oluşturan Almanya ve Fransa’nın sektördeki görünümü yansıtan PMI verileri beklentinin altında zayıflamayı işaret etmesi, EUR/USD paritesinin 1,0994 seviyesinden 1,0924 seviyesine doğru düşüş yaşamasına neden oldu. Diğer yandan, dolar endeksi şu an 97,50 seviyesinde güçlü duruşunu koruması paritenin aşağı yönlü hareketlerini destekliyor. Günün geri kalanında  ABD cephesinde temmuz ayına ait imalat PMI (16:45) ve Haziran ayına ait yeni konut satışları (17:00) açıklanacak. ABD imalat sektörünü yansıtan PMI verisi, Şubat ayından bu yana ivme kaybettiğini izliyoruz. Bu noktada, imalat PMI’ın piyasa beklentisini yansıtan 53,6 düzeyinin altında gelmesi EUR/USD paritesinde sınırlı yükselişi destekleyebilir.

EUR/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde, paritenin 1,10 direnci üzerine yerleşmede başarısız kalması durumunda fiyat hareketlerinin sık zaman geçirdiği 1,09 bölgesinde işlemler gerçekleşmeye devam edebilir. Şu an paritede 1,0923 desteği ile 1,10 bölgesi arasında yatay bir görünüm hakim. Ancak Dolar endeksi 97,00 seviyesinden destek alarak yukarı ataklarını devam ettirdiği müddetçe paritenin aşağı yönde oluşabilecek potansiyel hareketlerini tetikleyebilir. Belirtmek gerekir ki, paritenin 1.0923 desteğini kırması 1.0818 seviyesindeki desteğe doğru geri çekilmeyi tetikleyebilir. 1.0818 desteği ise kırılması durumunda paritedeki görünümü değiştirecek boyutta oldukça kritik bir teknik seviye olarak izleniyor. 

Dirençler: 1,1000 / 1,1050 /1,1070
Destekler: 1,0923 / 1,0870 / 1,0818 

eur_sd.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/