Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı | İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

GBP/USD paritesi, günün ilk saatlerinde Dolar’da yaşanan zayıflamanın etkisiyle 1.5808 seviyesinden başlayan düşüş trendini kırdı. Kırılma sonrasında 1.5520 direnç bölgesine kadar yükselen paritenin şu saatlerde yavaşlama içine geçtiği görülüyor. Gün içinde İngiltere’de açıklanan veriler incelendiğinde, Nisan ayında sanayi üretiminin yıllık bazda geçtiğimiz ayın 0.1 puan üzerinde %1.2 artış kaydettiği görüldü, buna karşı imalat üretiminde ise yıllık bazda %-0.4’lük azalış yaşanmış durumda. Açıklanana verilerin ardından paritenin iki yönlü hareket ettiği fakat yükselişini sonlandırmağı görüldü. Öğleden sonra açıklanan GSYİH tahmini ise %0.6 olarak bir önceki tahminin 0.2 puan üzerinde duyuruldu. Paritenin ABD kanadının veri akışı bakımında bugün kısmen sakin olduğunu söylenebilir ama yarın açıklanacak olan perakende satış oranları Dolar kaynaklı hareketliliğin canlanmasına yardımcı olabilir. 
 
GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.4565 seviyesinden başlayan ana yükselişin trendi üzerinde hareketine devam eden paritenin son dönemde etkisi altında bulunduğu ve 1.5808 seviyesinden başlayan düşüş trendinin sabah saatlerinde kırdığı görülüyor. Kırılma sonrasında, yükseliş bölgesi içinde yapılan hesaplamaya göre Fibonacci 23,6 seviyesine kadar yükselen parite fiyatının şu an için bu alanda yavaşlamaya başladığı görülüyor. Trend kırılma bölgesinde görülen ikili dip formasyonuna göre 1.5685 seviyesi formasyonun hedef noktası olarak takip edilebilir. Bu kapsamda yukarı yönlü hareketlerde 1.5565 / 1.5685 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. Yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1.5435 / 1.5335 seviyeleri destek olarak çalışabilir. 

asf6as5ffff.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 
 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/