Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, 1.5435 destek seviyesine kadar geriledi. Günün ilk saatlerinde İngiltere’de açıklanan RICS konut fiyat endeksi beklentileri gerisinde %34 olarak açıklandı. Açıklanan veri son beş ayın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçmiş olsa da yıla %8 ile başlayan ve geçtiğimiz ay %32 seviyesine kadar yükselen RICS konut fiyat endeksinde yaşanan artış piyasaları tatmin etmemiş gözüküyor. Yükseliş ivmesini yavaşlatan RICS verisi sonrasında Sterlinde yaşanan değer kaybıyla birlikte parite fiyatının 1.5435 desteğine kadar gerilediği görüldü. Paritenin ABD kanadına bakıldığında ise perakende satışlarda artış olduğu açıklandı. Perakende satışlarda yaşanan artışa karşı haftalık işsizlik başvurularında yaşanan yükseliş ise piyasada olumlu karşılanmadı ve Dolar cephesinde dengelenmenin başlamasına neden oldu. Özellikle, devam eden işsizlik başvurularında yaşanan 61 bin kişilik artış, Doların küresel çapta zayıflamasına neden olmuş gözüküyor.   

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.4565 seviyesinden başlayan yükseliş trendi üzerinde fiyatlanmaya devam eden paritenin, 1.5565 direnci geçmekte zorlanmış olduğu görülüyor. 1.5405 bölgesinden başlayan düşüş trendinin, ikili dip formasyonuyla birlikte kırılması sonrasında yükselmeye başlayan parite fiyatı bugün kırılma bölgesi olan 1.5435 seviyesine geri döndü. Bundan sonraki süreçte 1.5435 desteğinin aşağısına geçilmediği müddetçe, ikili dip formasyonunun hedef noktası olan 1.5685 seviyesine doğru yükseliş devam edebilir. Destek bölgesinin kırılması durumunda ise 1.5270 seviyesinden geçen yükseliş trendi ana destek olarak takip edilebilir.

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/GBPUSD_20150611164629.png

aaaa-005.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.