Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 Emre Çayırlı /  İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesinde, dün İngiltere Merkez Bankası (BoE) tutanakları sonrasında başlayan sert yükseliş Fed’den gelen güvercin açıklamalarında etkisiyle birlikte 1.5940 direnç seviyesi yakınlarına kadar uzadı. Dün Fed kararları öncesinde açıklamalarda bulunan BoE ekonomisti Kristin Forbes, faiz oranlarında yapılacak artışın uzak bir tarihte olmadığını belirtmesi de Sterlinde yaşanan yükselişe destek olmuş durumda. İngiltere’de bugün açıklanan verilere bakıldığında ise tablonun çok olumlu olmadığı görülüyor. Nisan ayında, aylık bazda %1.2 olarak açıklanan çekirdek perakende satışlar bugün %0.8’e revize edildi ve Mayıs ayı verisi %0.2 seviyesinde beklentilerin oldukça altında açıklandı. Verinin içeriği incelendiğinde en dikkat çeken gerilemenin konfeksiyon sektöründe olduğu ve Mayıs ayında satışların %1.6 gerilediği görülüyor. Günün devamında ABD’de açıklanacak olan TÜFE verileri takip edilecek. Piyasa beklentileri artış yaşanabileceği yönünde, böyle bir durum Dolarda değer artışı yaratıp paritede kısmı geri çekilmelere neden olabilir. 
 
GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.4565 ve 1.5190 seviyelerinden başlayan iki farklı yükseliş trendinin pariteyi yukarı yönde desteklediği görülmekte. Dün 1.5815 seviyesinde bulunan direncin kırılması sonrasında, 2014 yılı sonunda görülen fiyat bölgesine yeniden gelindi. Yukarı yönlü hareketinde etmesi durumda 1.6020 seviyesi bir sonraki direnç olarak takip edilebilir. Alış pozisyonlarında azalma yaşanırsa, dün kırılan 1.5815 ve 1.5735 direnç seviyeleri, destek olarak çalışabilir. Günlük bazda hesaplanan teknik göstergeler ise yükseliş hareketinin fiyat ile uyumsuzluk içinde devam ettiğini gösteriyor. MACD’nin 1.5800 seviyesinde hesaplanan 0.20’nin altında oluşu da kar realizasyonunun yaşanabileceğini gösteriyor. Bollinger üst bandının da dışına çıkan fiyatta düzeltme hareketleri görülebilir. 
 
Destekler: 1.5815 / 1.5735 / 1.5585
Dirençler: 1.5940 / 1.6020 / 1.6180

515151.jpg
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/