Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı /  İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı     

GBP/USD paritesi, 1.5910 bölgesinden başlayan düşüş kanalını kırdı. İngiltere bölgesinde açıklanan önemli bir makro ekonomik verinin olmadığı bugün, ABD’de açıklanan veriler takip ediliyor. Son döneme Fed’in de mercek altında tuttuğu çekirdek kişisel gelir ve giderlerde geçtiğimiz aya göre değişiklik olmadığı görülmekte. Buna karşın kişisel harcamalarda yaşanan kısmi yükselişin ilerisi için olumlu bir tablo oluşturduğunu belirtmekte yarar var. Birleşik Devletlerde açıklanan PMI verilerinin ise olumlu bir görüntü verdiğini söylemek zor. Geçtiğimiz ay 56.2 olarak açıklanan hizmet PMI verisi 54.8’e gerilemiş durumda. Kompozit PMI verisi ise 56.0’dan 54.6’ya geriledi. Veriler sonrasında Dolar’da yaşanan zayıflama ile düşüş kanalı kırıldı. 

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5910 seviyesinden başlayan düşüş trendinin kırılması, parite fiyatının yükselmesine neden olmuş durumda. Kırılma öncesinde 1.5680 desteğinden kuvvet alan paritenin, teknik anlamda saatlik hesaplamalarda  MACD ile uyumsuzluk içinde hareket etmeye başladığı da görülmekteydi. Bundan sonraki süreçte 1.5755 seviyesi ara direnç olarak takip edilebilir. Kırılan düşüş trendine geri dönüş hareketi yaşanması durumunda ise 1.5710 ara destek bölgesi, hareketin tamamlanacağı fiyat seviyesini oluşturabilir. Aşağı yönde oluşacak hareketlerde 1.5680 ana destek, alış pozisyonların artması durumunda ise 1.5805 ana direnç olarak izlenebilir. 

Destekler: 1.5710 / 1.5680 / 1.5625
Dirençler: 1.5805 / 1.5910 / 1.5930

11-040.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/