Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesinde, gün içinde ekonomik veri takviminin sakin olması bağlı olarak veri bazlı hareketler görmemiş olsak da, dün İngiltere’de açıklanan imalat üretiminde yaşanan gerilemenin yarattığı artçı etkilerini bugünde sürdüğünü görüyoruz. Paritenin ABD kanadında ise gözler bu gece açıklanacak olan Fed FOMC toplantı tutanaklarında olacak. Güvercin tonda bir metin pariteye denge getirebileceği gibi faiz artırımına yaklaşan bir Fed görülmesi parite üzerindeki satış baskısının artmasına neden olabilir. 

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; düşüş trendinin gerisinde fiyatlanmanın devam ettiği görülmekte. Dünkü raporumuzda belirtiğimiz gibi 1.5420 desteğinden kısmi bir alım tepkisi görülmüş olsa da öğlen saatlerine doğru 1.5420 desteğinin kırdığı görüldü. Kırılma sonrasında 1.5170 / 1.5930 arasında  yapıla Fibonacci çalışmasına göre 76.4’lük dilime denk gelen 1.5348 seviyesi destek olarak çalışıyor. Saatlik grafik yardımıyla inceleme MACD ise fiyat ile uyumsuzluk gösteriyor. Negatif bölgede yaşanan uyumsuzluk, yükseliş yaşanabileceğini gösteriyor. 

Destekler: 1.5350 / 1.5270 / 1.5220
Dirençler: 1.5385 / 1.5420 / 1.5465

dsdds.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/