Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

USD/JPY paritesi haftanın son işlem gününde Yunanistan referandumu öncesinde düşüşünü koruyor. Piyasalardaki tedirginlik ve anket sonuçlarının net mesaj vermemesi Yen'e olan güvenli liman talebini artırıyor. ABD kanadında ise dün açıklanan istihdam verilerinin etkisinde Dolar'daki güç kaybı dünküne kıyasla durmuş görünüyor. İstihdam verisinin dışında hem işgücüne katılımın düşmesi, hem de saatlik ücretlerdeki artışın beklentileri karşılamaması Fed'in faiz artırımı için beklentilerini karşılayacak düzeyde değil. Ancak istihdamın güçlü bir şekilde devam ediyor olması da Dolardaki değer kaybının sınırlı olmasını sağlamış görünüyor. Bugün ABD'de tatil dolayısıyla veri akışı bulunmuyor. Hafta sonu yapılacak referandumdan çıkacak sonuç ise paritede hareketliliğe neden olabilir. Hayır oyunun çıkması durumunda Yen'e yönelik güvenli liman algısı güçlenebilir. 

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 123,30 direncinin yeniden altına inildiği görülmekte. Paritede geri çekilmelerin devam etmesi halinde 122,45 ve 122,00 destekleri önemli olacaktır. Yükselişin devam etmesi durumunda ise 123,30 direncini aynı zamanda alçalan direnç çizgisi olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin üzerine çıkılması ve kalıcılık sağlanması durumunda 123,70 / 124,15 ve 124,90 dirençleri göze çarpmakta. 

Dirençler: 123,30 / 123,70 / 124,15
Destekler: 122,45 / 122,00 / 121,45

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/USDJPY_20150703160653.png 

eeeee-001.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.