Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

USD/JPY paritesi sabah saatlerinde gerçekleştirdiği 121.4 seviyelerine olan yükselişin ardında bu seviyelerde gün boyunca yatay seyrini korumaya devam ediyor. Dün yayımlanan Fed tutanaklarında piyasada hareketlilik artmazken, paritede özellikle Yen kanadı Yunanistan ve Çin gelişmelerini takip ediyor. Asya seansında Çin’de Şangay endeksinin bugün %5,76 yükselmesi Yen’deki güvenli liman talebini azaltırken, hafta sonu yapılacak Yunanistan görüşmelerine ilişkin belirsizlik paritedeki yükselişi sınırlıyor. ABD kanadında ise Fed tutanaklarında Çin ve Yunanistan’ın yakından izleneceğini ve Çin’e yönelik büyüme endişesinin faiz artırımında etkili olabileceğinin belirtilmesi önemli görülmekte. Görülüyor ki Fed sadece ABD’yi değil, küresel ekonominin önemli çarklarından biri olan Çin’i de takip edecek. 
Veri akışı ise yoğun olmazken, yarın Fed Başkanı Yellen’ın konuşması takip edilecek. 
USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde yükselişte 121,45 direncinin aşılamadığı görülmekte. Paritenin yükselişini devam ettirmesi açısından bu direncin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Bu durumda ise 122,00 direnç bandı takip edilebilir. Geri çekilmede ise 120,45-70 ve 119,80 destekleri göze çarpmakta. 

Dirençler: 121,45 / 122,00 / 122,45
Destekler: 120,70 / 119,80 / 119,00

88884.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/​