Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

USD/JPY paritesi 122,45 direnci üzerinde tutunmaya çalışıyor. Başta Yunanistan krizinin bu hafta sonu yapılacak liderler toplantısında çözülebileceğine yönelik iyimserlik Yen’deki güvenli liman talebini zayıflatırken, Çin’de Şangay endeksinin toparlanması da paritedeki yükselişi destekliyor. Yunanistan’ın teklifine bakıldığında kamu maliyesine yönelik yasal mevzuat kreditörlerin talebi ile bağdaşıyor. Fakat savunma harcamalarındaki kesinti kreditörlerin taleplerini karşılamazken, Yunanistan’ın 2015 ve 2016 yılı için faiz dışı fazla hedefleri aynen korunuyor. Yunanistan’ın yeni teklifi ile önceki teklifinde bariz farklar olmamakla birlikte, hafta sonu yapılacak toplantıya yönelik iyimser duruş paritedeki yükselişin ana etkeni olarak görülmekte. Paritenin Yen kanadı Çin ve Yunanistan gelişmelerini takip etmeye devam edecektir. Hafta sonunda yapılacak toplantı sonrasında Pazartesi açılışta paritede boşluklu açılış oluşabilir. Yatırımcıların bu noktada paritede pozisyon alırken dikkat etmesi gerekecektir. 

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde yükselişte 122,45 direncinin kırıldığı ve paritenin bu direnç üzerinde kalıcılık sağlamaya çalıştığı görülmekte. Bu direnç üzerinde tutunmanın devam etmesi durumunda alçalan direnç çizgisi olan 122,80 ve 123,30 göze çarparken, geri çekilmede ise 122,00 ve 121,45 ana destekleri takip edilebilir. 

Dirençler: 122,80 / 123,30 / 124,15
Destekler: 122,00 / 121,45 / 120,70

7748.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/