Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler  Analist

USD/JPY paritesi veri akışının yoğun olmaması ve Dolar endeksindeki zayıf görünüm ile birlikte düşüşünü sürdürüyor. Japonya’dan gelen Haziran ayı ihracat rakamının %4,3 artmış olması Japonya’da piyasalara iyimserlik veriyor. İhracatın artmasında aynı zamanda Yen’deki zayıf görünümün de etkisi mevcut. ABD’de ise bugün açıklanan haftalık işsizlik başvurularında 1973’ten bu yana en düşük seviyeye ulaşıldı. 4 Haftalık ortalamalar ise 278 bin 500 kişi olarak gerçekleşti. Verinin piyasa üzerinde sert etkisi olmazken, ABD’de önemli makro veri olan tarım dışı istihdama katkısı bulunabilir. Veri akışı yarın daha fazla olacak ve haftaya yapılacak Fed toplantısı öncesinde yarın hareketliliğin nispeten arttığını görebiliriz.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 123,55-70 desteğinden gelen tepki alımları ile yükselişin temkinli de olsa sürdüğü görülmekte. Kısa vadede yükselişin devam etmesi açısından 124,15 direncinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Bu seviyenin üzerinde ise 124,45 ve 124,90 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmede 123,35 desteğinin kırılması durumunda 122,90 ve 122,45 destekleri dikkat çekmekte. 

999888.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/