Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

USD/JPY paritesi 124.50 seviyesindeki direncine doğru ataklar gerçekleştiriyor. Dünkü Fed toplantısının ardından Dolar endeksinde 97.0 seviyeleri üzerine görülen hareketlenme görülse de yen karşısında fazla değerlenme olmadı. Bugün ABD’nin ikinci çeyrek büyüme rakamı açıklandı. Rapora göre ABD ilk çeyrekte %0.2 daralmanın yerine %0.6 büyüme olarak revize edilirken, ikinci çeyrekte ise ABD ekonomisi beklentilerin bir miktar altında %2.3 büyüme performansı gerçekleştirdi. Rakam her ne kadar beklentilerin altında olsa da ilk çeyreğin de revize edilmiş olması veriyi olumlu kılıyor.
 
USD/JPY paritesinde 120.40 seviyesinden başlayan yükseliş trendi devam ediyor. aynı zamanda 125.85 seviyesinden başlayan düşüş trendi de bugün kırılmış durumda. Paritenin düşüş trendini kırması oldukça önemli ancak asıl esas olan 124.50 seviyesinin geçilmesi durumunda yükseliş trendi pekişebilir ve yükseliş trendi güçlenerek devam edebilir.
 
Dirençler:124.50/ 124.70/ 125.05
Destekler: 123.80/ 123.55/ 123.30
tablo-2-003.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/