Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

Dolar/Yen paritesinde haftaya sınırlı kazançla başladı. ABD’de tatil olması piyasalarda hacmi düşük tutuyor. Günlük hareketinin büyük bölümünü Asya saatlerinde yapan paritedeki yükseliş de sınırlı kalıyor. Paritede Dolar kanadında hafta boyunca önemli bir makro veri bulunmazken, Japonya’da yarın açıklanacak ikinci çeyrek büyüme verisi paritenin haftalık hareketinde önemli olacaktır. Ayrıca Çin’de Şangay endeksinin haftaya kayıpla başlaması da Yen cephesinde temkinli duruşu koruyor. Yen, Asya para birimleri arasında, özellikle Avustralya Doları ve Yeni Zelanda Doları karşısında değerli duruşunu koruyor. 3080 puanda kapanan Şangay endeksinde referans seviye 3000 olarak takip edilebilir. Bu seviyenin altında olunması da Yen talebini tetikleyebileceğinden paritede geri çekilmeye neden olabilir.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 118,30-80 destek bölgesinden kuvvet alan paritede özellikle 118,30’un altına geçilmesi ve aşağısında kalıcılık sağlanması paritedeki geri çekilmeye ivme katabilir. Yükselişte ise ilk direnç 120,40 olarak dikkat çekiyor. Paritenin yeniden yükseliş trendine dönebilmesi için de 122,00 seviyesinin aşılması önemli olacaktır.

Dirençler: 120,40 / 121,40 / 122,00
Destekler: 118,80 / 118,30 / 117,15

tablo-9.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/