Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

Bayram öncesi tamamlanması planlanan ilk tur koalisyon görüşmeleri hız kesmeden devam ediyor. Dün ilk görüşme Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapıldı. Görüşmenin ardından gelen açıklamalar piyasalar tarafından pozitif algılandı. Bu nedenle USD/TRY paritesinde satış baskısı devam ediyor. Görüşmenin ikinci ayağı MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapıldı. Görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu’ndan sözlü, Devlet Bahçeli’den ise yazılı açıklama yapılması bekleniyor. Gelecek açıklamalar USD/TRY paritesinde etkili olabilir.  Koalisyon görüşmelerinin başlamasıyla yurtiçinde iyimser havanın devam ettiği görülüyor. Görüşmelerin etkisiyle şimdilik erken seçim ihtimalinin uzaklaşmış olması, ikinci turda hükümetin kurulma beklentisinin güçlenmesi, Lira’da değer artışı sağlayabilir. Ayrıca, İran ve P5+1 ülkelerinin nükleer konusunda anlaşmaya varmaları haberi de Liranın güçlenmesine destek sağlayabilir.  ABD’de bugün perakende satışlar verisi açıklanacak. Açıklanacak olan veri Dolar tarafında etkili olabilir. 

Sabah saatlerinde, USD/TRY paritesi 2.6460 desteğinin üzerinde seyrediyordu. Ancak gün içerisinde bu desteğin kırılmasıyla paritede satış baskısı sürüyor. Şu sıralarda 2.63 bölgesinde seyrediyor. USD/TRY paritesinin 2.6255 desteğinin altına sarkması durumunda satışlar devam edebilir. Bu durumda paritede 2.6135 desteği karşımıza çıkmakta. Ancak paritede 2.6255’lerden tepki alımları gelebilir. Paritede 2.6460 direnç noktası olarak takip edilebilir. 

Dirençler: 2.6370/2.6460/2.6560 
Destekler: 2.6255/2.6135/2.6050

8885w.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/