Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag / İntegral Menkul Değerler Analist

USD/TRY paritesi, 2.7250 bölgesini aşmakta başarısız kalıyor. Sabah saatlerinden bu yana paritede yukarı eğilimlerin devam ettiği görülüyor. Hafta başından bu yana koalisyon beklentilerinin zayıflaması ve Güneydoğu’da yaşanan gelişmelerin etkisiyle TL değer kaybetmeye devam ediyor. 

Bugün Merkez Bankasının para politikası kurulu toplantısı sonuçlandı. Piyasalar bu toplantıda da Merkez Bankasından herhangi bir sürpriz beklemiyordu. Merkez Bankası faiz oranlarında değişikliğe gitmediği gibi son dönemde aşırı değer kaybeden TL içinde herhangi bir açıklamada bulunmadığı da gözlerden kaçmadı. Hatırlatacak olursak, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme görülene kadar para politikasında değişikliğe gitmeyeceğini son iki toplantısında yineliyor. Faiz kararının, parite üzerinde etkisi görülmedi. ABD kanadında bugün 15:30’da ABD haftalık işsizlik başvuruları ve 17:00 ABD öncü göstergeler verilerini takip ediyor olacağız. 

USD/TRY paritesi, 2.7220 seviyesinin etrafında dalgalanıyor. 2.7220 seviyesinin altında kapanışların oluşması durumunda yeniden 2.70 seviyesine geri çekilmeler gözlenebilir. Buna karşın 2.7220 seviyesinin üzerine yerleşmesi durumunda ise 2.7430 direncine doğru hareket devam edebilir. Günün geri kalanında, ABD’den açıklanacak olan veriler Dolar tarafında bir miktar hareketliliğe neden olabilir. Ancak, içeride koalisyon haberleri ve doğudaki gelişmeler USD/TRY paritesinde oynaklığı arttırabilir. Bu nedenle, veri takvimi ikinci planda kalmış gibi gözüküyor. Paritede geri çekilmelerde 2.70/2.68 destek aralığı olarak takip edilebilir. 

Dirençler: 2.7220/2.7430/2.7640 
Destekler: 2.70/2.68/2.6750

usd_try555-001.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/