Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ - İntegral Menkul Değerler Analisti

Türkiye’de alınan erken seçim kararının ardından, kur tarafında tansiyon azalmasa bile, kur üzerinde sert tepkiler bir süreliğine rafa kalkmış gibi gözüküyor. Haftanın ilk iki işlem gününde, veri takvimi açısından sakin olması, Dolar endeksinin 95.00-96.00 aralığında seyirlerine devam etmesi, USD/TRY paritesinin de 2.90 bölgesinin üzerinde seyirlerine devam etmesine neden oluyor.

Bu hafta Türkiye’de veri takvimi olarak yarın açıklanacak olan enflasyon rakamları karşımıza çıkıyor. Temmuz ayında açıklanan enflasyon verisi %6.80 seviyesinde açıklanmıştı. Ağustos ayına ait açıklanacak veride beklentiler %6.82 seviyesine artış kaydetmesi yönünde. Ancak, enflasyon verisi beklentinin çok üzerinde ya da çok altında gelmesi durumunda Lira üzerinde etkisini görebiliriz. Yoksa, beklentiler dahilinde ya da bir miktar altında kalan verinin etkisi sınırlı olabilir. 

ABD’de yarın ADP özel sektör istihdam verisini takip ediyor olacağız. Ayrıca yarın 21:00’da ise Fed bej kitap raporu yayınlanacak. Veriler, Dolar tarafında hareketliliğe neden olabilir. ABD Dolarının güçlenmesine neden olabilecek veri takvimi alınması durumunda, kur üzerinde de yukarı yönlü ataklar görülmesine neden olabilir.

USD/TRY paritesini teknik olarak incelediğimizde, 2.8850-2.9550 bant aralığı içerisinde denge arayışına devam ediyor. Parite şimdilik bu bant aralığını kırmadığı müddetçe aşağı yada yukarı sert tepkiler gözlemlenmeyebilir. Kur tarafında tam anlamıyla tansiyonun azaldığını söyleyebilmek için 2.8850 desteğinin altına sarkması ve kalıcılık sağlaması gerekiyor. Parite, 2.90 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiği müddetçe yukarı yönlü hareketlerin devamı gelebilir.

Dirençler: 2.9220/2.9350/2.9540
Destekler: 2.9045/2.8985/2.8850

tablo-1-019.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir