Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

ABD ham petrolü İran P5+1 ülkeleri arasında yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması ile 51,00 destek bölgesine kadar geri çekilirken, gelen tepki alımlarının sınırlı olduğu görülüyor. Anlaşmanın metni henüz yayınlanmadı fakat yaptırımların kademeli olarak kalkacağı İran petrol üretiminin hemen artmayacağını gösteriyor. Üretim kademeli olarak artış gösterirse OPEC içerisinde arz fazlasının artacağı söylenebilir. İran, üretim kapasitesi dahilinde ekstra 1 milyon varil daha üretim yapabilir. Yaptırımların kalkması ve İran’ın ihracat pazarını genişletmesi durumunda üretim kademeli olarak artacaktır. Bu durum ham petrol üzerindeki baskıyı koruyacaktır. Bu akşam ise Amerikan Petrol Enstitüsünün açıklayacağı stok verileri takip edilecek. Yarın ise ABD Enerji Bakanlığı stoklardaki değişimi ve haftalık üretim düzeyini açıklayacak. 

WTI teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 51,00 desteğinin kırılamadığı görülmekte. Bu desteğin kırılması ve altında kalıcılık sağlanması durumunda 50,55 ve 50,00 destekleri takip edilebilir. Yükselişte ise 52,70 ve 53,40 dirençleri göze çarpmakta. 

Dirençler: 52,70 / 53,40 / 54,10
Destekler: 51,00 / 50,55 / 50,00

wti.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/