Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

ABD ham petrolü dün açıklanan stok verileri sonrası yeniden yükselirken, bugün 46$ düzeyinde yatay seyrini koruyor. Ham petrol stokları haftalık bazda artmasına rağmen üretimin düşmüş olması ham petroldeki yukarı yönlü hareketin ana etkenini oluşturuyor. Stokların artışının arkasında ise hem ithalatın artmış olması hem de rafinerilerin düşen ham petrol talebi bulunuyor. Genel resimde henüz arz fazlası sorunu çözülebilmiş değil. OPEC’in bu yönde diğer üretici ülkelerle daha adil bir fiyat için görüşme teklifi de henüz somutlaşmış değil. 4 Aralık’ta yapılacak toplantı öncesinde OPEC’in karar alması için şu anda önemli bir sebep görünmüyor. Veri akışının da yoğun olmadığı bugün yatay seyir korunuyor. Veri akışında yarın ABD’de açıklanacak istihdam verileri Dolar endeksi kanalıyla ham petrolde hareketliliği artırabilir.

WTI teknik olarak incelendiğinde 46,35 ara direncinin aşılamadığı görülüyor. Yükselişin devamı açısından ham petrolde 47,35 ana direncinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Geri çekilmede ise 45,25 desteğinin altına inilmesi durumunda ise 43,40 ana desteğine doğru geri çekilme oluşabilir.

Dirençler: 46,65 / 47,35 / 49,40
Destekler: 45,25 / 44,30 / 43,40

tablo-3-015.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir