Gündemimizde vergi indirimi yok

Şimşek, otomotiv sektörüyle ilgili değerlendirmelerin yanlış aksettirildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otomotivde gündemlerinde bir vergi indirimi olmadığını bildirdi.

Şimşek, benzinde de herhangi bir vergi düşüklüğü öngörmediklerini, bunun tamamen Türkiye'nin borçlanmasını, cari açığını artıracağını ve makro ekonomi istikrarını bozacağını söyledi.

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığında makro ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği ve ilk çeyreğe ilişkin bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vergi artışlarına ilişkin bir soruya karşılık, kendisinin daha önce bütçeyi sunarken bir taahhütte bulunduğunu, gündemlerinde ne yeni bir vergi olduğunu ne de vergi artışı olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Gerçekten de o çerçevede bütçemizi Meclisimizden geçirdik, ne hiçbir şekilde yeni bir vergi getirdik, ne de vergide artışa gittik" dedi.

Bakanlığın Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesinden, vergilerin indirilmesi konusunun çıkarılması yönünde bir talebi olup olmadığının sorulması üzerine Şimşek, "Otomotiv sektörüyle ilgili değerlendirmeler bence yanlış aksettirilmiş. Bütün bunlar ortak çalışmalardır. Bahsedilen çerçevede nihai verilmiş bir karar söz konusu değil. Şu anda gündemimizde vergi indirimi yoktur" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir