Güngören'in failleri yakalandı

İçişleri Bakanı, terörist saldırının tereddüde yer bırakmayacak şekilde aydınlatıldığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören'deki terörist saldırının, kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüde yer bırakılmayacak şekilde aydınlatıldığını belirterek, "Faillerin büyük bölümü yakalanmıştır" dedi.

Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, Güngören Menderes Caddesi'nde yaşanan acı terör olayıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "17 insanımızı kaybetmiştik" dedi. Atalay, olayda 154 yaralının olduğunu ve bunların büyük bir kısmının tedavilerinin tamamlandığını da kaydetti. Atalay, "Şu anda 27 yaralımız halen hastanede. Hayati tehlikesi olan yok ama hepsinin durumuyla yakından ilgileniyoruz" dedi. Atalay, bütün emniyet teşkilatındaki ilgililerin de olay yerinde incelemelerini gerçekleştirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızı teselli ederken o gece ben şöyle bir ifade kullanmıştım; 'İnşallah çok gecikmeden olayı aydınlatacağız. Tabii gidenleri geri getiremiyoruz ama faillerini yakalayacağız. Bunların cezasını vereceğiz. Hem bizim, hem şehitlerimizin ailelerinin ve milletimizin tesellisi bu olacaktır. Şimdi size memnuniyetle ifade etmek isterim ki; olay bütün boyutlarıyla aydınlatılmıştır. Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüde yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır. Yardım eden, yataklık yapan, fiilen eyleme katılanlar yakalanmıştır. Biz gerçekten bunu polisimizin de emniyet teşkilatımızın da ilgili bütün arkadaşlarımızın da önemli bir başarısı olarak görüyoruz. Burada gerçekten büyük bir başarı gösterilmiştir."

Beşir Atalay, Büyükçekmece'de bir çay bahçesinde gerçekleştirilen ve 10 vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin de Güngören'deki terörist saldırıyla bağlantılı olarak aydınlatıldığını bildirdi.

8 kişi tutuklandı

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıya ilişkin mahkemeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden gönderildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişi, nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar sorgulandı. Mahkeme, görgü tanıklarının beyanına göre, Güngören'deki patlamalar öncesi olay yerinde olduğu öne sürülen Hüseyin Türeli ile Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar, Mehmet Salih Yanak ve Nusret Tebiş'in "terör örgütü PKK üyesi olmak" suçundan tutuklanmasını kararlaştırdı.