Gürsel Tekin'den 'Aygün' açıklaması

Tekin, CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün açıklamalarının ardından parti içindeki tartışmalara ilişkin "İç sorunlarımızı kamuoyu önünde tartışmak bize yakışmaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına ilişkin olarak, "Sayın genel başkanımızın derin hoşgörüsünü hiç kimse suistimal etmeye kalkışmasın.  Aile içi sorunların kamuoyu önünde tartışılmasını çok doğru bulmuyorum" dedi.

THK Üniversitesini ziyaret ederek THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ile bir süre görüşen Tekin, kampüs gezisi öncesinde ise gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarını hatırlatarak, "Savunması alınacak ancak kendisi görüşünün arkasında olduğunu söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki soru üzerine Tekin, şunları söyledi:

"Sayın genel başkanımızın derin hoşgörüsünü hiç kimse suistimal etmeye kalkışmasın. Her siyasi partide olduğu gibi CHP'de de farklı düşünceler olabilir, bu aile içi bir sorundur. Aile içi sorunların kamuoyu önünde tartışılmasını çok doğru bulmuyorum. İlk kez bir siyasi parti kendi içinde her türlü demokratik mekanizmayı oluşturmuş, kapalı grup toplantısında kimler ne söyleyecekse söyleyecek ama basının karşısında parti içi sorunları tartışmayı kabul edecek durumda değilim. Sayın genel başkanımızın da bu doğrultuda olduğunu biliyorum, o açıdan bizim iç sorunlarımızı kamuoyu önünde tartışmak ne bize yakışır, ne de milletvekili arkadaşlarımıza yakışır."

Tekin, dün bir grup CHP'li milletvekilinin bu konuda açıklama yapmasının hatırlatılması üzerine de "Bu ben dahil herkes için geçerlidir" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir