Güvenli internet dönemi başladı

Türkiye'de güvenli internet dönemi başladı. Bugünden itibaren internet kullanıcıları güvenli interneti, isteğe bağlı ve ücretsiz olarak kullanılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Güvenli internet uygulaması ile ilgili 22 Ağustos'ta başlayan üç aylık test dönemi bugün sona erdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Güvenli internet hizmetinin, çocukların ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliğinden ve zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla geliştirdiği bir proje olarak ortaya çıktı.

Düzenleme, internet kullanıcılarının BTK'ya ilettikleri talepler ve şikayetler dikkate alınarak yapıldı. BTK'nın işletmecilerle yapılan teknik çalışmalar sonucunda "İnternet'in Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar"ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanmıştı.

Bu esaslara göre, "güvenli internet" ile ilgili 22 Ağustos'ta başlayan 3 aylık test süreci bugün sona erdi ve Türkiye'de güvenli internet dönemi başladı. Bugünden itibaren internet kullanıcıları güvenli interneti, isteğe bağlı ve ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Güvenli internet hizmetinin alt yapısı erişim sağlayıcılar tarafından oluşturuldu. Tamamen isteğe bağlı ve ücretsiz verilecek hizmeti, talep edecek abonelerin isteklerini internet servis sağlayıcılarına bildirmeleri gerekiyor. Hiçbir talepte bulunmayan kullanıcılar ise mevcut internetlerini kullanmaya devam edecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir