Güvenlik ve özgürlüğü bir arada istiyoruz

Bakan Davutoğlu, "Ortadoğu’da dönüşümün zamanı geldi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu'da politik değişiklik ve dönüşüm zamanının geldiğini belirterek, “Yani güvenlik ve özgürlüğü bir arada istiyoruz. Türkiye, Ortadoğu'daki bu zor dönüşüm sürecinde güvenlik ve özgürlüğü sağlamak için hizmette olacaktır. Kendimiz için iyi gördüğümüz şeyleri başkaları için de görmeliyiz” dedi.

Davutoğlu, Conrad Otel'de düzenlenen “Günümüz Dünyasında Türkiye'nin Açılım Politikaları” başlıklı konferansa katıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Konferansın bugün gerçekleştirilmesi, Ortadoğu'da yaşanan olaylardan sonra Türkiye'nin, AK Parti hükümeti dönemindeki yeni bölgesel dış politikasını değerlendirmek açısından iyi olmuştur” diye konuştu.

 

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Politik sistemdeki esas hedef, güvenlik ve özgürlüğü bir arada vatandaşlara sağlayabilmektir. Çünkü insan tarihinin ilk günlerinden bugüne dek, temel olarak insanoğlunun iki amaç arayışı olmuştur. Bunlar da politik güven ve özgürlüktür.

Türkiye'nin ilk tercihi özgürlük

Davutoğlu, özellikle 11 Eylül olaylarından sonra Amerika ve Avrupa gibi Batı toplumlarında özgürlükten daha çok güvenliğin ön plana çıktığını, özellikle yeni toplumların ilk olarak güvenliği garanti etmek istediğini kaydetti.

“Özellikle hareket özgürlüğüne, yani vize gibi konularda. Türkiye demokratlaşma süreçlerinde ilk olarak özgürlüğü tercih ediyor. Bu doğru zamanda doğru bir seçimdi. Ortadoğu'da politik değişiklik ve dönüşüm zamanı gelmiştir. Yani güvenlik ve özgürlüğü bir arada istiyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir