GYH, 150 milyon dolarlık tahvil ihraç edecek

Yurt dışında satılmak ve kote edilmek üzere 150 milyon dolara kadar, 5-7 yıl vade aralığında tahvil ihracı için SPK'ya başvurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu, yurt dışında satılmak ve kote edilmek üzere 150 milyon dolara kadar, 5-7 yıl vade aralığında tahvil ihraç edilmesine ve yeni ihraç edilecek tahvillerin Kurul kaydına alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunulmasına karar verdi.

Global Yatırım Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, tahvil ihracı için lider yönetici finans kuruluşu olarak UBS Limited'in yetkilendirildiği, Mitsubishi UFJ Securities International plc kuruluşunun ise eş lider olarak görev alacağı kaydedildi.

Açıklamada, Deutsche Bank Lüksemburg S.A'nın 2007 yılında ihraç etmiş olduğu toplam 100 milyon dolar tutarındaki 31 Temmuz 2012 vadeli ''kredi paylaşım tahvilleri''ni elinde bulunduran yatırımcıların, söz konusu tahvilleri Global Yatırım'ın ihraç edeceği yeni tahviller ile değiştirme hakkına sahip olacağı belirtilerek, tahvillerin yurt dışında satış işlemlerine ilgili mevzuat gereği SPK kaydına alınması ile başlanacağı, bu karar uyarınca hazırlanan başvuru setinin bugün SPK'ya teslim edildiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir